مجموعه قصر سعدآباد گرد از زیباترین عمارت‌های موجود در تهران است که همه‌روزه بازدیدکننده‌های زیادی را به خویش جذب می‌کند. این عمارت قشنگ در دربند، شمالی‌ترین و خوش آب‌وهوا‌ترین منطقه تهران واقع‌شده است.

 

 گردآور سعدآباد در دوره قاجاریه بناشده و ست‌گاه تابستانی شاهان این دودمان بوده است. بعد از کودتای 1299 و تصرف آن توسط خاندان پهلوی، بناها و عمارت‌های متعددی در آن ساخته شد که بالغ‌بر کاخ در ابعاد گوناگون می‌شوند. هریک از بناها، محل ست گرد از کسان رشته پهلوی بوده است. این محیط‌ توسط رضاخان، به مبلغ 400 هزار تومان از ابوالفتح سردار اعظم خریداری شد. گروه ایران تراول در این جستار هدف دارد لغایت شمارا با گرد از زیباترین مناطق تهران کبیر آشنا سازد.

 

مساحت قصر سعدآباد

سعدآباد با مساحتی نزدیک 110 هکتار یکتا از بزرگ‌ترین مکان‌های گردشگری در ایران می‌باشد. سعدآباد از قصر کوچک و بزرگ از دوره قاجار و پهلوی تشکیل‌شده و دارای 8 ورودی، گلخانه، باغستان، قنات، چشمه‌سارها و جنگل طبیعی است. هستی مناظر طبیعی و زیبا و وانگهی عمارت‌های چشم‌نواز، موجب گردیده است تا این فضا تاریخی به یکی از مهم‌ترین مکان‌های توریسم برای توریست‌های خارجی تبدیل شود.

 

وجود عمارت‌های زیبا که هر یک از آن‌ها تبدیل به موزه‌های ارزشمند شده، موجب جلب‌توجه همگان در درون و بیرون از کشور گشته است.

 

باغ‌های کاخ سعدآباد

باغ‌های قصر سعدآباد

رودخانه جعفرآباد از میان محوطه کاخ می‌گذرد. میانگین دمای سالانه این منطقه 9/12 درجه سانتی‌گراد بوده و در بلندی 1650 لغایت 00 متری از سطح دریا پیمان دارد.

 

باغ آقا محمدجواد گنجه‌ای که جزء جعفرآباد بود، از اراضی سعدآباد شمرده می‌شده است. سپس باغ‌های دیگری در گوشه ها-کناره ها سعدآباد ازجمله باغ‌های سالار جنگ، سپهبد امان‌الله میرزا، مستوفی‌الممالک، شکرالله قوام الدوله، همدم السلطنه (خواهر مستوفی) و محمود بدر خریداری و جزو کاخ سعدآباد شد.

 

قنات‌های قصر سعدآباد

کاخ سعدآباد با دارا بودن مساحتی بالا و در ضمن باغات فراوان، نیازمند چاه و کاریز برای آبیاری باغستان و در ضمن مصرف روزانه بوده است. به همین دلیل، شاهان وقت دستور لازم برای حفر چاه و کاریز دیتا تا گردآور قنات‌های کاخ سعدآباد به 11 شماره برسد. ازجمله قنات‌های قصر سعدآباد می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد.

 

هراش آب

قنات جعفرآباد

قنات قصر سفید

قنات قوام الدوله

قنات آب‌نما

قنات دفتر مخصوص

قنات خوابگاه

قنات گلخانه

قنات جوادیه

قنات کاخ شمس

قنات کاخ سنگی

قنات‌های مذکور از مهم‌ترین قنات‌های موجود در کاخ سعدآباد می‌باشد که آب موردنیاز این مساحت عظیم را تأمین می‌کرده است. کارآزمودگان این کاخ‌ها با استفاده از هوش و تخصص بالای خویش توانسته‌اند شرایطی را فراهم آوردند الی مجموعه کاخ‌های سعدآباد هیچ‌گاه با سخت کم‌آبی مواجه نگردد. پیوسته بودن این قنات‌ها به یکدیگر موجب توزیع یکسان آب در تمامی نواحی این قصر گشته و خطر خشک‌سالی هیچ‌ یک از مناطق زیبای این باغ را ترسانیدن نمی‌کرده است.

 

درب‌های قصر سعدآباد

درب‌های کاخ سعدآباد

کاخ سعدآباد به دلیل مساحت بالا، نیازمند داشتن درب‌های زیادی است که بتوان به آن دسترسی راحتی داشت. لذا به همین علت این باغ حائز 8 درب اصلی است که هریک از سلاطین دوره قاجار و پهلوی از احد از آن‌ها کاربرد می‌کردند.

 

درب نظامیه

درب زعفرانیه

درب رودخانه

درب جعفرآباد (2 عدد)

درب خیابان دربند

درب میدان دربند

درب قصر سفید

رضاخان پهلوی عموماً از درب نظامیه برای ورود و خروج به این عمارت بهره‌گیری می‌کرده و پسرش، محمدرضاشاه نیز از درب خیابان دربند برای ماندن در این قصر بهره می‌برده است.

 

اصالت و زیبایی چشم‌نواز در ساخت هریک از این درب‌ها نیز خود مایه جذب توریست شده به‌طوری‌که از همان آغاز ورود، چشم‌ها را خیره خواهد کرد.

 

سعدآباد بعد از انقلاب سنه 57

پس از فتح انقلاب، مجموعه کاخ‌های سعدآباد به دیرینکده تبدیل و میزبان تعداد زیادی از کسان بازدیدکننده از داخل و خارج از کشور گشت. قصر فعلی ریاست جمهوری در جوار این گردآور قرار دارد. از کاخ مادر نیز که از آن ارگان ریاست جمهوری است برای پذیرایی از مهمانان خارجی کاربرد می‌شود.

 

امکانات گردآور کاخ‌های سعدآباد

امکانات مجموعه کاخ‌ سعدآباد

مجموعه سعدآباد یکی از زیباترین و با امکانات ترین مکان‌هایی است که بیش از 200 سال قبل بناشده است. شاهان قاجار به دلیل سفرهای خارجه خویش و تماشا امکانات دیگر کشورها، سعی کرده‌اند الی مرز اعلای توانایی و امکانات خود را در ساخت این قصر به‌کارگیرند. پس‌ازآن نیز شاهان دوره پهلوی و وانگهی دست اندرکاران امر در سررسید انقلاب توانسته‌اند، امکانات رفاهی و علمی نکویی را برای بازدیدکنندگان فراهم آورند.

 

ازجمله امکانات مجموعه سعدآباد می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

 

1- کارگاه مرمت

این مرکز، تکاپو خود برای بازسازی بناهای از بین‌رفته و وسایل قدیمی و آنتیک را از سال 1373 نخست کرده است و تاکنون توانسته است اقدامات مؤثری را برای حفظ و بازسازی نشانه ها موجود اتمام دهد. در حال حاضر، سپریدن مراحل مرمتی و حفاظتی یادبود ها متنوع مجموعه بر دوش این یکتا است.

 

2- گلخانه

گلخانه موجود در مجموعه سعدآباد یگانه از زیباترین مکان‌های این باغ است که توصیه می‌شود حتماً متعلق به بازدید به عمل آید. این مجموعه با دارا بودن زیباترین و خاص‌ترین گل‌ها، دل از همگان اسیر و بر زیبایی قصر می‌افزاید. پرورش گل‌های زیبایی ایرانی و همچنین گل‌های وارداتی از سراسر جهان، مایه گشته است لغایت این قسمت از کاخ به مکانی پرطرفدار تبدیل گردد.

 

3- مرکز هنری ایوان عطار

مرکز هنری ایوان عطار با ظرفیت 900 نفر و با بهره‌گیری از بالاترین تجهیزات درزمینهٔ روشنایی و تصویر، آماده ارائه خدمات برای فعالیت‌های هنری ازجمله سینما و تئاتر می‌باشد.

 

4- ایستگاه رادیو

این واحد کار خویش را از سال 1380 نخست کرده و الی به امروز توانسته است به‌صورت روزانه، برنامه‌های زنده خویش را به سمع و هشدار مردم برساند. منظور از تأسیس این واحد، اطلاع‌رسانی هرچه بیشتر به بازدیدکنندگان جهت افزایش رفاه آنان برای دسترسی به قسمت‌های مختلف باغ بوده است.

 

5- رستوران‌ها

مجموعه سعدآباد حائز 3 رستوران و کافی‌شاپ با منوی ایرانی و بیگانه است و با ارائه غذاهای باکیفیت بالا توانسته است نظر بسیاری از بازدیدکنندگان ایرانی و بیگانه را به خویش جلب نماید.

 

6- سالن ورزشی

این مجموعه علاوه بر موارد فوق‌الذکر حائز سالن ورزشی نیز می‌باشد. این امکانات دربرگیرنده پارک ورزش، سالن بیلیارد و سالن تنیس می‌باشد. ورزش در فضایی همچون کاخ سعدآباد با آن جو و سرسبزی و زیبایی، مایه افزایش دلیل و درازا عمر خواهد شد. دیدن زیبایی‌های موجود در این باغ، امید به زندگی را بالابرده و شادی و مسرت را به شما عزیزان هدیه خواهد داد.

 

7- فروشگاه

این مرکز واقع در روبرو ورودی زعفرانیه بوده و عرضه‌کننده محصولات فرهنگی، مشابه کتاب‌ها و پوسترهای ایران‌شناسی، صنایع‌دستی و … می‌باشد.

 

مجموعه کاخ‌های موجود در سعدآباد

مجموعه کاخ‌های موجود در کاخ سعدآباد

سعدآباد با دارا بودن حدود قصر حقیر و کبیر گرد از بزرگ‌ترین بناهای تاریخی موجود در ایران است. این کاخ‌ها که هرکدام محل زندگی یکی از شاهان رشته قاجاریه و پهلوی بوده‌اند دارای زیبایی و چشم‌نوازی خاصی هستند. وجود وسایل کهنه و باارزش در این کاخ یگانه از عمده انگیزه ها تبدیل این مکان‌ها به موزه بوده است. ازجمله کاخ‌های این مجموعه می‌توان به موارد پایین اشاره کرد:

 

کاخ احمدشاهی (در حال مرمت)

کاخ سفید (محل ماندن تابستانی پهلوی دوم)

کاخ اسود یا سیاه (موزه هنرهای زیبا)

کاخ اختصاصی (در پسندیدن نهاد ریاست جمهوری)

کاخ شهوند (محل ماندن تابستانی پهلوی اول)

کاخ شمس (موزه پوشاک سلطنتی)

کاخ ملکه والده (در برگزیدن نهاد ریاست جمهوری)

کاخ اشرف (موزه ظروف سلطنتی)

کاخ احمدرضا (در گزین کردن نهاد ریاست جمهوری)

کاخ غلامرضا (موزه جنگ افزار سلطنتی)

کاخ عبدالرضا (امور اداری سعدآباد)

کاخ شهرام پسر اشرف پهلوی (موزه نظامی)

کاخ بهمن پهلوی پیر غلامرضا پهلوی (دفتر مدیریت)

کاخ فریده خواهر فرح دیبا (در پسندیدن نهاد ریاست جمهوری)

کاخ قدیم جانشین رضا پهلوی (موزه بهزاد)

کاخ جدید ولیعهد رضا پهلوی (در پسندیدن نهاد ریاست جمهوری)

کاخ فرحناز و علیرضا پهلوی (موزه ط و کتابت)

کاخ لیلا


املاک کاخ ,سعدآباد ,  ,قصر ,پهلوی ,درب ,کاخ سعدآباد ,ریاست جمهوری ,موجود در ,است   ,قصر سعدآباد ,نهاد ریاست جمهوری ,ماندن تابستانی پهلوی ,مجموعه کاخ‌های موجود ,مجموعه کاخ‌های سعدآبادمنبع

ساخت و ساز ساختمان های مسکونی

امور ملکی

انرژی خورشیدی در ساختمان

بازاریابی دیجیتال در آموزش مشاور املاک

همه چیز درمورد کاخ سعدآباد تهران

بزرگترین شهر های جهان کدامند؟

اهمیت شهرنشینی

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

تعمیر باسکول بهترین سایت ترکیش موزیک یه دریا دارچوب(صنایع چوبی میرابراهیمی) فروشگاه صنعت کشاورزی هر چی که بخوای لایو فا - سرویس پخش زنده معرفی تیمهای فوتبال